0342-700240
 • Eén aanspreekpunt
 • Alles in huis
 • We zijn flexibel en transparant
 • Hulp bij subsidieaanvragen
 • Langdurige garantie
 • Hoogwaardige bouwmaterialen
HG montage

Asbest verwijderen

Laat op tijd uw asbest verwijderen

In sommige gevallen is het nodig om asbest te verwijderen. Het kan namelijk gevaarlijk en ongezond zijn, wanneer u (langdurig) aan asbestvezels wordt blootgesteld. Daarom wil de overheid asbestdaken vanaf 2024 verbieden. HG Montage helpt u bij het verwijderen van asbest. Ons montagebedrijf beschikt over de kennis en de vaardigheden om het materiaal vakkundig, zorgvuldig en veilig te verwijderen. Wij hebben al voor diverse bedrijven asbest mogen verwijderen, onder andere in Hoogland en Lelystad. Wilt u weten hoe zij dit ervaren hebben? Kijkt u dan onder de kop ‘nieuws’.

Uw montage expert.

Of het nu om nieuwe daken plaatsen, asbest verwijderen of het plaatsen van zonnepanelen gaat.

Hoe kwam de asbest daar terecht?

In oudere panden die gebouwd zijn voor 1994 kunt u op veel plekken asbest tegenkomen. Dit komt omdat het vroeger nog alom gebruikt werd in de bouw. Asbest isoleert zeer goed en heeft bovendien een brandwerende functie. Het werd onder andere verwerkt in:

 • golfplaten op schuurtjes of aanbouw
 • afvoerbuizen
 • schoorstenen
 • vensterbanken
 • vloerzeil

Ook losse spullen zoals bloembakken kunnen asbest bevatten. Het materiaal is slecht voor de gezondheid, echter is het niet meteen nodig om de asbest te laten saneren.

Asbest: wanneer wel en niet gevaarlijk?

U hoeft materialen met asbest niet per se direct te laten verwijderen. In vaste vorm is het namelijk nog niet gevaarlijk. Pas wanneer er bijvoorbeeld in gezaagd wordt, komt de gevaarlijke stof vrij en dat is zeer schadelijk. Om die reden wil de overheid dat in 2024 alle asbestdaken verdwenen zijn. Wacht niet tot het misgaat, maar laat op tijd deze schadelijke stof verwijderen. Wij adviseren u om altijd een specialist om advies te vragen en een ervaren bedrijf in te huren om de stof te verwijderen. Op die manier beperkt u de gezondheidsrisico’s tot een minimum.

Wat kan HG Montage voor u doen?

HG Montage helpt u bij het verwijderen van asbest. Hier komt echter meer bij kijken dan slechts het verwijderen van het schadelijke materiaal. Ons montagebedrijf kan meer voor u kan betekenen:

 • Het regelen van de sloopvergunning
 • Het opstellen van een asbestinventarisatierapport
 • Het maken van een goede planning

Wanneer u ons inschakelt, weet u zeker dat alles goed wordt geregeld. Bij ons staat u als klant centraal. Daarom komen wij graag persoonlijk kennis met u en uw bedrijf maken om uw situatie zo goed mogelijk te kunnen beoordelen. We maken een inventarisatie van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd en gaan op basis daarvan aan de slag. Zo leveren wij altijd een oplossing die volledig aansluit op wat u nodig heeft.

Vergunning nodig voor asbest saneren

Wilt u materiaal slopen waarvan u het vermoeden heeft dat er asbest in zit? Voor het verwijderen van asbest heeft u altijd een vergunning nodig. Dat komt omdat de asbestvezels die vrijkomen zeer schadelijk zijn. Voordat u deze vergunning aanvraagt moet u altijd zeker zijn dat het ook daadwerkelijk om asbesthoudend materiaal gaat. Hiervoor kunt u ons inschakelen.

Asbest is namelijk zeer moeilijk te herkennen, maar wij zijn in het bezit van de juiste certificaten om de inventarisatie uit te voeren. Wij zullen vervolgens het inventarisatierapport opstellen. Hiermee kunt u vervolgens een vergunning aanvragen om de asbest te saneren. Echter kunt u dit ook volledig aan ons overlaten. Wij hebben veel ervaring met asbest verwijderen voor bedrijven, en zullen de sloopvergunning in orde maken.

Asbest verwijderen

Subsidie voor asbest verwijderen

Het inademen van asbest is zeer schadelijk voor de gezondheid. Daarom moet de asbest altijd verwijderd worden door een gespecialiseerd bedrijf als HG Montage. Voor particulieren is er geen subsidie voor asbest saneren. Bedrijven kunnen echter wel een subsidie ontvangen voor asbest verwijderen. Dit kan met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL). Met deze twee regelingen stimuleert de overheid ondernemers om milieubewuste investeringen te doen, zoals het asbest verwijderen.

Jarenlange ervaring in asbest saneren

Inmiddels hebben wij alweer jarenlange ervaring met het saneren van asbest voor bedrijven. Wij zijn begonnen met het vervangen van asbesthoudende daken en het renoveren van bestaande panden. In de loop der jaren hebben we de kennis ontwikkeld om als geen ander snel, efficiënt en veilig asbest te saneren. Onze enthousiaste medewerkers gaan ook bij uw bedrijf aan de slag met de beste apparatuur. Ook voor werkzaamheden naast het saneren van asbest neemt u contact met ons op. Wilt u bijvoorbeeld dakplaten of golfplaten laten monteren of zonnepanelen laten installeren? Ook dan bent u bij HG Montage aan het juiste adres!

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe HG Montage u kan helpen bij het verwijderen van asbest? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van vrijblijvend advies. Ook informeren wij u graag over de mogelijke gevaren en de verwijderingsmogelijkheden. U kunt contact met ons opnemen door online ons contactformulier in te vullen. Verder zijn we ook telefonisch bereikbaar via 0342-700240 of u kunt mailen naar henri@hgmontage.nl. Ons montagebedrijf helpt u graag uw asbest te verwijderen.

Meer informatie
of een vrijblijvende offerte aanvragen

  Meer informatie
  of een vrijblijvende offerte aanvragen