0342-700240
 • Eén aanspreekpunt
 • Alles in huis
 • We zijn flexibel en transparant
 • Hulp bij subsidieaanvragen
 • Langdurige garantie
 • Hoogwaardige bouwmaterialen
HG montage

Dakrenovatie

Tijd voor een nieuw dak?

Heeft het dak van uw bedrijf zijn beste tijd gehad en overweegt u een dakrenovatie? Wij van HG Montage helpen u daarmee. Wij zijn een professioneel montagebedrijf met veel ervaring, kennis, vakkundig personeel en de juiste apparatuur. Hiermee zijn we in staat ieder project tot een goed einde te brengen. Er zijn veel mogelijkheden als u een dakrenovatie wilt laten uitvoeren. Wij adviseren u hier graag over en zoeken samen met u naar een oplossing die bij uw bedrijf past. Een dakrenovatie zorgt voor een verzorgde uitstraling van uw bedrijf.

Uw montage expert.

Of het nu om nieuwe daken plaatsen, asbest verwijderen of het plaatsen van zonnepanelen gaat.

Breed assortiment bij HG Montage

Bij HG Montage beschikken we over een breed assortiment aan dakplaten en golfplaten. De platen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Iedere plaat heeft zijn eigen functie en eigenschap. Wij laten u graag zien welke platen gebruikt kunnen worden bij uw dakrenovatie. Bovendien kunnen we u bij HG Montage een daglichtsysteem aanbieden.

Daglicht is onmisbaar en zorgt voor een natuurlijke atmosfeer. Maar veel daglichtsystemen laten behalve licht, ook veel warmte binnen. Bij ons systeem is dit niet het geval. Wij vertellen u hier graag meer over.

dakrenovatie

Mogelijkheden bij een dakrenovatie

Bij het uitvoeren van een dakrenovatie zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wij kunnen op dat gebied het volgende voor u doen:

 • We leveren en plaatsen lichtstraten: een verticale licht mogelijkheid
 • We plaatsen lichtnokken die toepasbaar zijn in hallen, loodsen en stallen
 • Tijdens de dakrenovatie kunnen we geïsoleerde goten plaatsen
 • We maken gebruik van nokstukken, windveren en hoekstukken
 • Daarnaast kunnen we eventueel ook asbest verwijderen

Bij HG Montage vinden we het belangrijk om zorgvuldig en nauwkeurig te werken, maar ook zorgen we ervoor dat onze producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. We kunnen u goed adviseren over welk product bij uw situatie past.

Subsidie voor dakrenovatie

Wilt u door middel van een dakrenovatie uw bedrijf milieuvriendelijker maken? Dan heeft u in de meeste gevallen de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. De subsidie voor dakrenovatie verschilt per situatie, en is onder andere afhankelijk van het type dak, welke werkzaamheden u eraan wilt laten uitvoeren en in welke regio het pand staat. Schakelt u ons bedrijf in om een dakrenovatie uit te laten voeren omdat er asbest gevonden is? Dan krijgt u een subsidie om de asbest te laten verwijderen.

Dakrenovatie voor asbest verwijderen

Sinds 1993 is het niet meer toegestaan om te bouwen met asbest. Is er in uw dak asbest gevonden, dan is het dus meer dan 25 jaar oud! In principe is asbest zelf niet schadelijk, het zijn de asbestvezels die kankerverwekkend zijn. Het nadeel van daken is echter dat zij zeer intensief te maken krijgen met de verschillende weersomstandigheden, en dat het materiaal dat asbest bevat af kan brokkelen. Hier komen de vezels vervolgens bij vrij. Wanneer het gaat om daken van meer dan 25 jaar oud, zal dit ongetwijfeld het geval zijn. Vanaf 2024 wil de overheid dat er geen enkel asbestdak meer in Nederland is. Daarom delen zij nu subsidies uit aan bedrijven die door middel van dakrenovatie de asbest laten verwijderen. Wij van HG Montage hebben jarenlange ervaring met asbest verwijderen, en gaan graag als specialist bij uw bedrijf aan de slag.

Heeft u een vergunning nodig?

Of u een vergunning nodig heeft voor een dakrenovatie verschilt per situatie. Laat u alleen de dakbedekking vervangen? Dan hoeft u geen vergunning aan te vragen, ook niet wanneer u kiest voor ander materiaal dan wat er nu op ligt. Laat u isolatiemateriaal aanbrengen? Dan kan het zo zijn dat u wel een subsidie aan moet vragen. De criteria zijn voor een dakrenovatie zonder vergunning zijn:

 • Geen verandering aan de draagconstructie
 • Geen verandering van de brandcompartimentering of subbrandcompartimentering
 • Geen uitbreiding van het bebouwde oppervlak
 • Geen uitbreiding van het bouwvolume

Laat u een dakrenovatie uitvoeren omdat er asbest gevonden is in het huidige dak van uw bedrijf? Dan moet u in alle gevallen een vergunning aanvragen. Natuurlijk staan de specialisten van HG Montage voor u klaar om uit te zoeken of een vergunning nodig is, en om deze vergunning aan te vragen.

HG Montage schiet bedrijven te hulp

Al jarenlang gaan wij bij bedrijven in heel Nederland aan de slag met verschillende werkzaamheden zoals het verwijderen van asbest, dakrenovatie of nieuwbouwprojecten. Schakelt u onze hulp in, dan heeft u altijd een vast aanspreekpunt met wie u heldere afspraken maakt. Bovendien leveren we enkel producten van hoogwaardige kwaliteit, waarop u 25 jaar garantie heeft. Ook staan we u bij met adviezen, beantwoorden we al uw vragen en assisteren we bij het aanvragen van eventuele vergunningen en subsidies.

Meer weten? Neem contact op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden omtrent een dakrenovatie? Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van vrijblijvend advies. We stellen bovendien graag een vrijblijvende offerte voor u op. Aarzel dus ook zeker niet om contact met ons op te nemen. Dit kan door een e-mail te sturen naar henri@hgmontage.nl of door online ons contactformulier in te vullen. Verder kunt u ons ook telefonisch bereiken via 0342-700240. Wij horen het graag als u uw dakrenovatie door HG Montage wilt laten uitvoeren.

Meer informatie
of een vrijblijvende offerte aanvragen

  Meer informatie
  of een vrijblijvende offerte aanvragen